Güncel Haberler

Dikkat! Karpuzun sizi zehirlemesine izin vermeyin: uzmanlar uyarıyor! Karpuz seçerken bilmeniz gerekenler…

Yazın en sevilen meyvesi ancak dikkatli olunmadığı takdirde zehirli olabilir. Aşırı nitrat alımı gıda zehirlenmesine neden olur. Karpuz tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de nitrat içeriğidir. Evde bunu ölçmenin bir yolu da var.

BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİN!

Karpuz yedikten sonra ortaya çıkabilecek ve dikkate alınması gereken belirtiler:

ATV Ana Haber’e konuşan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Üzümcü, şunları söyledi: “Riskli bir gıdayı tükettikten birkaç saat sonra mide bulantısı, karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, bulantı gibi belirtiler ortaya çıkarsa o gıdadan şüphelenmemiz gerekir. ” ” dedi.

Karpuzun tadını kaybetmemek için işte size bazı ipuçları:

iStock-1167695695

Göbek deliği açık olan karpuzları yemeyin. Büyüme hormonu içeren karpuzları açtığınızda ortasında boşluklar görülür. Büyüme hormonu da zehirlenmeye neden olabilir. Ayrıca karpuzun kesildiğinde kabuğunun rengi de önemlidir.

Hafif karpuzlardan kaçınılmalıdır. Hafif karpuz almayın, daima ağır karpuzları tercih edin yoksa zehirlenebilirsiniz.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, karpuzdaki nitrat seviyesinin yüksek olup olmadığının nasıl anlaşılacağını anlattı.

KARPUZDAKİ NİTRAT DÜZEYİNE DİKKAT EDİN!

iStock-1497927522

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ise şunları söyledi: “Bu yaz bol miktarda tükettiğimiz karpuzda verim ve kalite açısından belli girdilerin kullanılması gerekiyor. Bunlardan biri de gübre ve. ‘Tıp başka bir şeydir.’ . Nitrat düzeyi de dahil olmak üzere gerekli ölçümlerin yapılması gerekir. Karpuz kesildiğinde, kenarlarında sarılık varsa “Karpuzu bir bardak suya koyup 10 dakika beklediğimizde, su suda ise. karpuz pembeye dönüyor, aşırı miktarda nitrat var.” Açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

Sıkmak
Uzmandan İzmir için korkutan uyarı: İzmir’e uzmandan korkutan uyarı: “Deniz şehre girecek!” O ilçeleri tek tek sıraladı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu