Güncel Haberler

Gençler arasında ruhsal hastalıklar artıyor: “En ciddi halk sağlığı sorunu” – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

The Lancet dergisinde yayınlanan araştırmada gençler arasında ruhsal hastalıkların arttığından bahsediyoruz.

Araştırmaya birçok ülkeden uzman katkı sağladı; Nesiller arası eşitsizliğin, sosyal medyanın yaygınlaşmasının, güvencesiz çalışmanın ve iklim krizinin gençler arasında akıl hastalıklarında “tehlikeli ve endişe verici” küresel bir artışa yol açtığını belirtti.

Araştırmada, 10-24 yaş arası kişilerde görülen sağlık sorunlarının yüzde 45’inin ruhsal hastalıklardan oluştuğu vurgulanırken, küresel sağlık bütçelerinin yalnızca yüzde 2’sinin bu alandaki hizmetlere ayrıldığı kaydedildi.

Araştırmada, “akıl hastalıklarının gençlerin sağlık ve refahına yönelik temel tehdidi oluşturduğu” ve söz konusu durumun “tehlikeli bir aşamaya” girdiği belirtiliyor.

Araştırmacılardan Patrick McGorry, söz konusu artışın “en ciddi halk sağlığı sorunu” olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Sağlığın hızla bozulması diyabet veya kanser gibi başka bir alanda meydana gelseydi hükümetler etkili önlemler alırdı. ” dedi.

Başka bir araştırmacı Srividya Iyer şunları söyledi: “Gençlerin ruh sağlığının ihmal edilmesi, kısmen ruh sağlığına yeterince yatırım yapılmamasından kaynaklanıyor ve bu, dünya çapında gördüğümüz bir sorun.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu