Güncel Haberler

İş-Pozitif’te 824 bin 124 kadın istihdam edildi

İŞKUR, istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politikalara ihtiyaç duyan grupların işgücü piyasasına kazandırılması yönündeki çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kapsamda iş arayanlarla işverenleri buluşturmak amacıyla yeni uygulamaları hayata geçiren kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 9 Şubat 2024 tarihinde İş-Pozitif uygulamasını hayata geçirdi.

Work-Positive programı kapsamında geçen yıl 824 bin 124 kadın istihdam edilirken, bunun 555 bin 921’i İŞKUR aracılığıyla sağlandı.

Ayrıca Toplumsal Fayda Programından 103 bin 471 kadın, İşgücüne Uyum Programından 120 bin 300 kadın, Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık Projesi’nden 4 bin 7 kadın ve İşbaşı Eğitim Programından 40 bin 425 kadın yararlandı. ve mesleki eğitim kursları.

Kadınların istihdam edildiği mesleklere bakıldığında en çok mağaza tezgahtarlığı ve konfeksiyon işçiliği ön plana çıkıyor, ardından silahsız özel güvenlik görevlileri, turizm ve otel işletmecileri ve satış danışmanları geliyor.

En yüksek doluluk İstanbul’da

İl düzeyinde kadınlar en çok İstanbul’da istihdam edilirken, onu Ankara, İzmir, Manisa ve Antalya takip ediyor.

Programla mesleki eğitim veren kamu kurumları, kadın istihdamına yönelik teşvik ve destekler, nitelikli insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesi olan kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşları tek platformda bir araya getirildi.

Kadın istihdamında toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefleyen ve 8 bakanlığın işbirliğiyle yürütülen programda, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki toplantı süreçleri kayıt altına alınıyor.

Kadınlar çalışma hayatına hazırlanıyor

Kadınlara yönelik tüm hizmetleri tek bir yerde toplayan program, kadınlara ve işverenlere çok sayıda destek sunuyor.

Kadın istihdamının artırılmasına yönelik mesleki eğitim, mali destek, hibeler, kayıtlı istihdama yönelik SGK teşvikleri, mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesi, ihracat, ortaklık, girişimcilik, işbirliği, bilgilendirme ve danışmanlık gibi alanlarda paydaşlara destek sağlanmaktadır.

Ayrıca iş ve kariyer danışmanlığı hizmetleri, engellilere yönelik kariyer rehberliği, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları ve topluma fayda sağlayan programlar gibi birçok konuda eğitimler verilerek kadınlar çalışma hayatına hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu