Güncel Haberler

Doğanın şifalı otu: Sezonu başladı, faydaları saymakla bitmiyor! Halk ona ‘yeşil altın’ diyor

Karadeniz bölgesinin lezzetli şifa bitkilerinden biri olan Kinçan fabrikası, baharın gelişiyle dağlarda ve orman alanlarında toplanmaya başladı.

“Toplaması zor ama yemesi kolay”

Kinçan’ın sezonu Çarşamba günü Samsun Bölgesi’nde başladı. Karadeniz bölgesinin lezzetli iyileştirici bitkilerinden biri olan Kinçan, Çarşamba günü baharın gelişiyle kadınlar tarafından toplanmaya başladı.

AW447553_06

Masalara lezzet katmak için Kinçan’ı toplayan Nazmiye Şimşek ve Fatma Şimşek, Kinçan’ı “toplanması zor ama yemesi kolay” olarak nitelendirdi.

“Yeşil Altın” olarak bilinir

AW447553_02

Orman alanlarında omurga çimeninin sonunda yetiştirilen ve insanlar arasında “yeşil altın” olarak da adlandırılan Kinçan’ın çimleri, manuel işlerle zahmetli bir toplama sürecinden geçen masalara ulaşır.

AW447553_07

Toplanması çok zor ve zahmetli olan Kinçan Grass, lezzet ve sağlık açısından faydalarıyla dikkat çekiyor.

Ağırlık 250 lira satıldı

AW447553_03

Sottacetti ve zahmetli bir toplama sürecinden sonra masaları dekore eden masaların kızartması, tablolara vardığını ve pazar tezgahlarının 200-250 TL’de satıldığını söyledi.

İnflamatuar atıcı, toksin

AW44753_05

Kinçan’ın çimleri, etki enfeksiyonlarının iyileşmesine katkıda bulunurken tükürük bezlerinin çalışmasına yardımcı olur. İyi olduğu bilinen romatizma, Kinçan otu, inflamatuar, kanın temizlenmesi ve vücuttaki toksinlerin toksinlerin birçok özelliğine sahiptir.

(IHA)

İlgilenebilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu